Barion Pixel

Ratatics Szabina




Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy lány akinek gyermekkora óta dédelgetett álma, hogy egyszer sütiket és tortákat fog sütni a hercegeknek és a tündéreknek. Aztán a valóság úgy alakította a dolgokat, hogy teljesen más irányt vett az élete. A pályaválasztás alkalmával szóba sem került a cukrász szakma lehetősége, más irányt vett az élete.

Teltek múltak az évek, közben megtalálta élete párját, akihez feleségül is ment. Az esküvőt követően hamarosan megszületett első gyermekük, ebben az időben megvették első közös otthonukat, majd kicsit később megszületett a második gyermekük. Ugyan ebben az időben felszívták magukat, nagy levegőt vettek és egy új otthon építésébe kezdtek. Majd egyszer csak a sors úgy akarta, hogy világra jöjjön harmadik közös gyermekük is.

Nagycsalád lettek, ami sok-sok-sok és még annál is több szervezéssel és újra tervezéssel járt. A lány, aki az óta feleség és három gyermek édesanyja lett, valahol itt érezte úgy, hogy más család kompatibilis, kicsit rugalmasabb állás után kell néznie. Nem tudni pontosan, de valahogyan újra szóba került a feledésbe merült cukrász szakma.
Férje biztatására és unszolására, nagy levegőt vett és újra iskolapadba ült. Közben élete párjától ígéretet kapott, ha sikeres vizsgát tesz, valóra váltja az álmát és épít neki egy cukrászműhelyt. Termesztésen sikerültek a vizsgák, a lány megvalósította az elképzeléseit és hivatalosan is cukrász lett.

A rövid mesénk itt most a végéhez ért, hiszen elértünk a jelenbe, így most a lány-feleség-anyuka szeretne bemutatkozni, a nevem Ratatics Szabina a Hatlapos cukrászműhely tulajdonosa vagyok.
Ahogyan fentebb is olvashatták, mindig is volt egy számomra nagyon kedves, dédelgetett álmom, hogy legyen egy saját cukrászműhelyem, ahol különleges tortákat és desszertek készíthetek a vendégeimnek. Férjem elszántságának és kitartásának köszönhetően ez megvalósulhatott.  
Az egész életünk a tanulásról szól, ezért úgy gondolom, hogy a cukrászatban is feltétlenül törekedni kell az újdonságok elsajátítására, és a meglévő technikák tökéletesítésére. Időközben rengeteg workshopon vettem részt, mellyel gazdagítottam és fejlesztettem tudásomat.


Célom, hogy vendégeim ne csak a torták külsejével, hanem a bennük rejlő ízvilággal is elégedettek legyenek. Fontos számomra a letisztult és elegáns megjelenés, azonban a torta csak akkor lehet kifogástalan, ha az impozáns külsőhöz magas fokú gasztronómiai élmény is párosul.
Műhelyemben ezért nem csak tortákat, hanem desszerteket is készítek, melyekkel szeretnék részese lenni minden különleges alkalomnak a vendégeim életében, melyeket ugyanolyan szeretettel, odafigyeléssel és maximalizmussal készítek, mint a tortáimat.

Számomra nincs is annál jobb érzés, mint látni a derűt az ügyfelek arcán, vagy mikor pozitív, örömteli visszajelzéseket kapok tőlük üzenetben. A tortákat, desszerteket legtöbbször mindenki valamilyen jeles alkalomra vagy ünnepre rendeli, ezért úgy gondolom, hogy nagyon fontos milyen ízekkel és milyen külsővel örvendeztetjük meg egymást. Pontosan ezért döntöttem egy kézműves cukrászműhely megnyitása mellett, hiszen úgy gondolom és azt tapasztaltam, hogy a tömegtermelés során az egyediség háttérbe szorul. 

Köszönöm hogy végig olvasta rövid bemutatkozásom, bízom benne hogy Ön is elégedetten csatlakozik a visszatérő kedves ügyfélkörömhöz.

www.hatlapos.hu

Új fiók létrehozása